Upis 2021

Novinarstvo i studije medija

Osnovne studije - 8 semestara - 240 esp bodova

Učestvuj u medijskoj revoluciji!

Savladaj napredak novih tehnologija i razvoj medija, kroz program koji obuhvata različite forme novinarstva i medijske produkcije – od štampe, televizije, radija, podkasta i internet portala, preko filmova, serija i muzičkih spotova do javnog nastupa. Uči da kritički i kreativno promišljaš medije i kreiraš medijske sadržaje potrebne za ovaj vek!

Kad završiš FMK postaćeš

po akademskom zvanju:
diplomirani novinar

profesionalno:
reporter, urednik, sportski komentator, istraživački novinar, televizijski i radijski voditelj, producent, press clipping operater, medijski kritičar, konsultant, trener javnog nastupa, analitičar medija, kolumnista, bloger, vloger.

Tvoji budući predavači

Prof. dr Stanko Crnobrnja
Prof. dr Predrag J. Marković
Prof. dr Ljiljana Bulatović
Doc. um. Goranka Matić
Doc. dr Danica Čigoja Piper
Olja Bećković
Ljubica Gojgić
Saša Mirković

Prijemni ispit je prilika da se upoznamo

Na prijemnom ispitu želimo da te upoznamo i da ti pomognemo da doneseš finalnu odluku šta želiš da studiraš.

Prijemni ispit čine:
• motivaciono pismo — jedna strana kucanog teksta u kojem predstavljaš sebe, uz  lične podatke i opis tvojih motiva za upis studija;
• razgovor sa komisijom —u direktnoj online komunikaciji razgovaramo o tvom motivacionom pismu i interesovanju za oblast koju želiš da studiraš.

Školarinu ne moraš da platiš odjednom

Cena školarine za studije novinarstva i studija medija iznosi 2100 evra i plaća se u devet rata: 500 evra prilikom upisa, a ostatak na osam mesečnih rata, od oktobra do maja meseca. U cenu školarine uračunata je i literatura, prijava ispita, stručna praksa, oprema koju koristiš tokom studiranja i slično.

Kako da se prijaviš

Prijemni ispit će se održati 2. i 9. septembra 2021. godine.

Za polaganje prijemnog ispita možeš da se prijaviš odmah, popunjavanjem formulara. Nakon što popuniš prijavu, brzo ćemo te kontaktirati i dogovoriti termin polaganja prijemnog ispita.

Formular za prijave

    Pretraga

    You are using an outdated browser which can not show modern web content.

    We suggest you download Chrome or Firefox.